About

KICKBOXNING! 
En träningsform för dig som gillar lite tuffare träning. 
Med kickboxning tränar du effektivt upp din kondition, styrka, balans och koordination. Du lär dig använda slag, sparkar och knän på ett effektivt sätt, samt att skydda dig mot dessa tekniker. 
Stilen vi kör är något av en hybrid av Muay Thai och Kickboxing, även kallat Dutch Kickboxing. Vi är starkt inspirerade av K-1 och Glory Kickboxing.
Vi har två grupper, en för nybörjare och så fortsättargruppen för den som har tränat ett tag och graderat. I fortsättargruppen ingår sparring för de som vill. Tjejer och killar tränar tillsammans men du måste ha fyllt 15 år för att kunna träna hos oss!. 
Basgruppen
Denna grupp vänder sig främst till dig som aldrig tränat kickboxing tidigare, men kanske även till dig som har tränat en del men t.ex. inte vill sparras. Eller kanske det var ett tag sen du tränade och du känner att du vill komma i form igen innan du börjar sparras? Då kan du oxå köra i denna gruppen. 
Teknikträning varvas med konditions- och fysträning. Träningen sker främst med mittsar(slag och sparkkuddar) i par eller smågrupper om tre pers. Man behöver inte ha en partner med sig utan vi delar in så att alla får en partner på träningen. Du behöver ingen tidigare erfarenhet - vi lär dig allt du behöver kunna! 
Vid terminens slut kan de som önskar gradera och därmed kvalificera sig till fortsättargruppen. 
Fortsättargruppen
Har du tränat tidigare och vill gå vidare ska du träna i denna grupp. Kravet är att du har graderat i kick/thaiboxning i denna eller i någon annan likvärdig klubb, eller att du har erfarenhet från annan klubb som kan likställas. 
Vi kör vanligtvis mittsträning/teknik på söndagarna och sparring på onsdagarna. 
Sparringen
Träningen inriktas på att man lär sig att använda de tekniker man tidigare bara gjort mot mitts, nu mot en motståndare istället, som ju dessutom slår tillbaka. Det är här man egentligen lär sig vad kampsport i allmänhet och kickboxning i synnerhet verkligen handlar om. Vi går väldigt lugnt tillväga på sparringen för att undvika skador. Regler och krav för sparringen hittar du genom länken nedan. 
Search